Minister efter jordfordelings-aftale: "Vi skal selvfølgelig videre end det her"

BYT: En bred aftale sender 150 millioner kroner til jordfordeling, og fødevareminister Mogens Jensen (S) lover meget mere i fremtiden. Men modellen er ikke optimal, advarer KL.

Fødevareminister Mogens Jensen (S) præsenterede torsdag en ny model for jordfordeling.
Fødevareminister Mogens Jensen (S) præsenterede torsdag en ny model for jordfordeling.Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Hjalte T. H. Kragesteen

Fra KL´s side vil vi fortsat konstruktivt bidrage med erfaringer og input, så projekterne kan danne baggrund for en bedre model.

Jacob Bjerregaard (S)
Formand for KL's teknik- og miljøudvalg

Med en spritny aftale kunne fødevareminister Mogens Jensen (S) torsdag formiddag sparke gang i jordfordeling, der skal gavne både klimaet, vandmiljøet og naturen.

”Vi er klar med et stort pilotprojekt, der fordeler 150 millioner kroner. Og forhåbentlig 6.800 hektar landbrugsjord til jordfordeling, der vil gavne ny natur og give friluftsoplevelser. Og så skal vi have reduceret CO2-udledningen i Danmark,” siger han.

Aftalen er en udløber fra VLAK-regeringens tørkepakke fra 2018, der blev støttet af Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og De Radikale. Dengang enedes man om at bruge 150 millioner kroner på at sætte gang i multifunktionel jordfordeling. Men den konkrete model er først nu præsenteret.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00