Minister i samråd om pant-aftale

PANT: Socialdemokraterne kræver klarhed over miljøministerens pant-aftale med Tyskland. Detailhandlen afviser, at der er en aftale.
Anders Jerking

Der er ikke indgået nogen aftale med os. Der er kun tale om nogen meget løse tanker. Inden, der eventuelt bliver en aftale, skal vi have løst en lang række tekniske, juridiske, praktiske og økonomiske problemer

Mogens Werge
Coop
Socialdemokraternes Benny Engelbrecht har kaldt miljøminister Troels Lund Poulsen (V) i samråd for at forklare, hvordan han vil løse problemet med pant på dåser købt i Tyskland.

I sidste uge fortalte Troels Lund Poulsen, at han var blevet enig med sin tyske kollega om en løsning, der indebærer, at danskere skal betale dansk pant på dåser købt i tyske grænsehandelsbutikker. Panten kan derefter refunderes i danske butikker. Ordningen skal fungere inden udgangen af næste år.

Løse tanker - ingen aftale 
Udspillet undrer den danske detailhandel, som ikke er taget i ed. Coops forbrugerpolitiske direktør, Mogens Werge, kalder ministerens udmelding for useriøs.

"Der er ikke indgået nogen aftale med os. Der er kun tale om nogen meget løse tanker. Inden der eventuelt bliver en aftale, skal vi have løst en lang række tekniske, juridiske, praktiske og økonomiske problemer," siger han til Jyllands-Posten.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00