Minister opretter Forum for Bæredygtigt Indkøb

VIDENSDELING: Miljøminister Karen Ellemann (V) vil gøre det lettere for offentlige og private indkøbere at købe bæredygtigt. Derfor opretter hun hjemmesiden ”Forum for Bæredygtige Indkøb”.

Det skal være lettere for både offentlige og private indkøbere at købe bæredygtigt og socialt ansvarligt. Derfor har miljøminister Karen Ellemann (V) lanceret en hjemmeside, hvor indkøbere kan dele erfaringer om alt fra indkøb af daginstitutionsmad til bæredygtigt byggemateriale.

Hjemmesiden giver også råd til, hvordan virksomhederne kan stille skrappere miljøkrav til deres leverandører.

”Købekraften i det offentlige og den private sektor er enorm, så det batter virkelig på miljø-fronten, hvis de køber mere bæredygtigt ind. Og det behøver ikke nødvendigvis være dyrere at købe bæredygtigt. Et eksempel er, at vi i Miljøministeriet har indgået en aftale om, at al vores taxakørsel skal være grøn. Det er en aftale, der er til gavn for miljøet, og det har vist sig, at aftalen samtidig sikrer ministeriet en klækkelig økonomisk besparelse,” siger Karen Ellemann i en pressemeddelelse.

Forummet blev lanceret tirsdag til et arrangement i Børsen og består af en række offentlige og private virksomheder, hvis opgave er at gøre ”Danmarks indkøb mere bæredygtige”, som det lyder i en pressemeddelelse.  

Virksomhederne er opdelt i tre arbejdsgrupper: byggeri, fødevarer og rengøring, som hver skal fremme bæredygtigt indkøb inden for deres branche. I forummets styregruppe sidder Kommunernes Landsforening, Danske Regioner, Regionale Indkøbschefer, Indkøbere i Danmark, Statens og Kommunernes Indkøbsservice, DI, Dansk Byggeri, Dansk Erhverv, Håndværksrådet, Rådet for Bæredygtig Erhvervsudvikling, Københavns Universitet, Partnerskabet for offentlige grønne indkøb, Dansk Indkøbs- og Logistik Forum, Center for Energibesparelser, Miljømærkning Danmark og Miljøstyrelsen.

 

0:000:00