Minister under krydspres: Partier splittet om nyt udspil mod oversvømmelser

REGN: Regeringens udspil til klimatilpasning bliver mødt med skepsis fra begge sider af Folketinget. Mens Venstre er skeptisk over for at fjerne kommunal medfinansiering, undrer de røde partier sig over krav til effektivisering.

Massive regnskyld har skabt store problemer med oversvømmelser. Her ved Holstebro.
Massive regnskyld har skabt store problemer med oversvømmelser. Her ved Holstebro.Foto: Morten Stricker/Ritzau Scanpix
Hjalte T. H. Kragesteen

Vi undrer os over, at der samtidig bliver sat et effektiviseringskrav. Jeg er bange for, det bliver en stopklods for nye klimatilpasningsprojekter.

Signe Munk (SF)
Klimaordfører

Det tegner ikke umiddelbart til at blive en dans på roser, når klimaminister Dan Jørgensen (S) skal forsøge at lande en ny aftale om klimatilpasning.

For flere af de partier, han forhandler med, er kritiske over for dele af det, der er lagt på bordet. Og indvendingerne trækker i forskellige retninger.

Venstres forsyningsordfører, Carsten Kissmeyer, fortæller, at partiet godt nok ikke har lagt sig endelig fast, men at man bestemt ikke er meget for at fjerne kravet til kommunernes medfinansiering, som regeringen lægger op til.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024