Mogens Schou: Dansk enegang er forkert, men kamerakontrol er vejen frem

INTERVIEW: Dansk enegang med kamera i fiskeriet var en åben dør for ballade og sure fiskere, men overvågningen kan være et vigtigt skridt mod bedre beskyttelse og bedre fangstmetoder for fiskerne, siger fiskeripolitisk rådgiver Mogens Schou.

Fiskeripolitisk rådgiver Mogens Schou finder det forkert at indføre obligatorisk kamerakontrol i alle EU-lande, men ser store fordele ved den bedre dokumentation. ARKIV
Fiskeripolitisk rådgiver Mogens Schou finder det forkert at indføre obligatorisk kamerakontrol i alle EU-lande, men ser store fordele ved den bedre dokumentation. ARKIVFoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Det er selvfølgelig en formel styrkelse, hvis man laver en obligatorisk ordning, men man kommer til at slås fra dør til dør for at tvinge en elektronisk monitering igennem i alle EU-lande. Der kommer et slagsmål om, hvem der skal omfattes, og nogle medlemslande vil være meget fodslæbende.

Mogens Schou
Fiskeripolitisk rådgiver

Han (Mogens Jensen, red.) og ministeriet burde have vidst, at de danske fiskere ikke ville finde sig i at gå enegang. Det er en åben dør for ballade og sure fiskere.

Mogens Schou
Fiskeripolitisk rådgiver

En “Big Brother tilgang”, myndighedssvigt og en drastisk overskridelse af den personlige frihed.

Danske fiskere har protesteret voldsomt over udsigten til, at Danmark som det første europæiske land indfører obligatorisk elektronisk monitorering af bundtrawlsfiskeriet i Kattegat. Fra i år.

Mogens Jensen og Miljø- og Fødevareministeriet begik da også en fejl ved at gå enegang i EU, mener Mogens Schou, der i mere end 30 år har arbejdet med fiskeripolitik i forskellige ministerier. 

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024