Monsanto afviser GMO-kritik

GMO: Der er ikke noget suspekt i, at GMO-forsøgene på danske markeder er fortrolige, siger Monsanto, som svarer igen på hård kritik fra organisationer og politikere.
Monsanto afviser kritik af forsøgsmarker - fortrolighed er nødvendig for at få korrekte resultater, lyder det.
Monsanto afviser kritik af forsøgsmarker - fortrolighed er nødvendig for at få korrekte resultater, lyder det.Foto: www.colourbox.com
Ida Skytte

Monsanto er efterhånden vant til det. At alt, der vedrører GMO, og alt, der vedrører navnet Monsanto, bliver fremstillet som lyssky og ondt.

Denne gang udspringer kritikken af, at den danske del af den multinationale biotekkoncern i øjeblikket kører forsøg med GM-majs på dansker marker, og at godkendelsesproceduren er mørkelagt for offentligheden (læs mere om sagen her). Det er både politikere fra oppositionen og grønne organisationer, der kræver mere åbenhed omkring sortsafprøvningen af den majs, der kaldes NK 603.

Intet at være bekymret for
Men kritikerne kan være helt rolige, lyder svaret fra Monsanto, som nu tager til genmæle.

"Når det gælder sortsafprøvning, har det intet at gøre med sikkerheden, det er ikke det, man undersøger. Man undersøger bare om den er kommerciel gangbar i fremtiden, så det handler om konkurrence. Den her majs er lige så sikker konventionel majs," siger Mattias Zetterstrand, ansvarlig for biotek og presse.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00