Om  
Morten Helveg Petersen

Morten Helveg ny chefforhandler for Europa-Parlamentet

Morten Helveg Petersen (R) er valgt som ordfører for Europa-Parlamentet under de kommende forhandlinger om det fælleseuropæiske energitilsyn, ACER. 

Kristian Tolbøll

Radikale Venstres Europa-Parlamentsmedlem Morten Helveg Petersen er valgt som ordfører i de kommende forhandlinger om det indre energimarked i EU.

Det skriver Dansk Energi

Europa-Parlamentet skal de kommende måneder forsøge at nå til enighed om, hvordan EU’s sammenslutning af energimyndigheder, ACER, fremover skal indrettes, og hvordan myndighedens regler skal håndhæves. 

"I forhold til ACER er det især vigtigt, at de får nogle flere beføjelser. Det er forudsætningen for, at vi kan skabe et frit flydende indre marked for energi i Europa. Vi har allerede regler og udbygget infrastruktur i dag, men reglerne bliver desværre ikke overholdt. Og det betyder, at infrastrukturen derfor risikerer at stå ubrugt hen," siger Morten Helveg Petersen til Dansk Energi.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Morten Helveg Petersen

MEP (R)
cand.polit. (Københavns Uni. 1992)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024