Ny afgift vil hæmme biogasanlæg

BIOGAS: Regeringen vil indføre en ny afgift på uforbrændt metan. Den går imidlertid stik imod regeringens intentioner på biogasområdet.
Regeringen vil gerne have gyllen væk fra markerne og ind i biogasanlæggene, så der bl.a. bliver lukket mindre metangas ud i atmosfæren. Men nu foreslår regeringen en ekstra afgift på biogasanlæg, som ifølge kritikere vil hæmme udviklingen af dem og lade mere gylle tilbage på markerne.
Regeringen vil gerne have gyllen væk fra markerne og ind i biogasanlæggene, så der bl.a. bliver lukket mindre metangas ud i atmosfæren. Men nu foreslår regeringen en ekstra afgift på biogasanlæg, som ifølge kritikere vil hæmme udviklingen af dem og lade mere gylle tilbage på markerne.Foto: www.colourbox.com
Niels Th. Dahl

Det virker fuldstændig grotesk. Biogasanlæggene er jo lavet for at fjerne metan fra landbruget.

John Tang
Konsulent i Dansk Fjernvarme

Regeringen kan være i færd med at modvirke sine egne planer på biogasområdet.

Det advarer energisektoren om, netop som Folketinget tirsdag i denne uge førstebehandlede et lovforslag fra regeringen, der vil pålægge en ny afgift for uforbrændt metan på biogasanlæggene.

"Regeringen ønsker at fremme biogas som et instrument til at reducere Danmarks udslip af klimagasser. Og så kommer den nu med en afgift, som forringer en i forvejen meget spinkel økonomi. Det vil modvirke en udbygning af biogasanlæg," siger sekretariatsleder i Brancheforeningen for Biogas Bruno Sander Nielsen.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00