Ny Alliance afviser at ophæve braklægning

NYHED: Ny Alliances Gitte Seeberg mener, det vil gå ud over både naturen og klimaet, hvis EU som ventet ophæver braklægningskravet til landmændene.
Ny Alliances medlem af Europa-Parlamentet Gitte Seeberg er imod planerne om at ophæve braklægningskravet til de europæiske landmænd. De skal tværtimod sættes op, mener partiet.
Ny Alliances medlem af Europa-Parlamentet Gitte Seeberg er imod planerne om at ophæve braklægningskravet til de europæiske landmænd. De skal tværtimod sættes op, mener partiet.Foto: Julie Charlotte Christensen/ Altinget
Niels Th. Dahl

Vi har opstillet et langsigtet mål om, at 30 pct. af Danmark skal være udyrket natur inden år 2050. På denne måde vil vi kunne sikre en rig og varieret natur. Og det vil være med til at sikre et rent vandmiljø, modvirke CO2-tab samt masser af gode og rekreative områder.

Gitte Seeberg
Medlem af Europa-Parlamentet for Ny Alliance

Det er en dårlig idé at ophæve braklægningskravene til de europæiske landmænd.

Det mener Ny Alliances medlem af Europa-Parlamentet Gitte Seeberg. Ophæves braklægningskravet, vil der nemlig blive sprøjtet og gødet mere, ligesom det kan øge det samlede CO2-udslip, skriver hun i et debatindlæg i Landbrugsraadets blad FoodCulture. Hun vil tværtimod have endnu mere jord lagt brak.

"Vi har opstillet et langsigtet mål om, at 30 pct. af Danmark skal være udyrket natur inden år 2050. På denne måde vil vi kunne sikre en rig og varieret natur. Og det vil være med til at sikre et rent vandmiljø, modvirke CO2-tab samt masser af gode og rekreative områder," skriver Gitte Seeberg.

0:000:00