Ny bilskat rammer store firehjulstrækkere

NYHED: Regeringen og Dansk Folkeparti justerer registrerings- og vægtafgift for at ramme tunge firehjulstrækkere på gule plader fra dags dato.
Connie Hedegaard og Kristian Jensen præsenterede den nye bilbeskatning, der skal reducere CO2-udslippet med 175.000 tons om året.
Connie Hedegaard og Kristian Jensen præsenterede den nye bilbeskatning, der skal reducere CO2-udslippet med 175.000 tons om året.
Henrik Theil
{{image:1016:C}}
Fakta

Forslaget består overordnet af disse elementer:

  • En omlægning af varebilbeskatningen.
  • En omlægning og styrkelse af fradragene for forbedret sikkerhed i bilerne
  • Indførelse af et fradrag i registreringsafgiften på kr. 4.000 pr. km/liter, bilen kører mere end 16 km/liter for benzinbiler og 18 km/liter for dieselbiler eller et tillæg til registreringsafgiften på kr. 1.000  pr. km/liter bilen kører mindre end hhv. 16 km/liter og 18 km/liter. Ændringen gælder for både personbiler og varebiler.
  • En forhøjelse af skalaknækket for personbiler og motorcykler med kr. 8.100.
  • En stramning af reglerne for autocampere.
  • Forslaget skønnes samlet set at reducere emissionerne fra varebiler og personbiler med ca. 175.000 tons CO2 årligt,  svarende til 2 procent.

Kilde: Aftale om omlægning af bilbeskatning

Miljøminister Connie Hedegaard (K) og skatteminister Kristian Jensen (V) præsenterede onsdag aftalen om en omlægning af bilbeskatningen.

Aftalen er indgået med Dansk Folkeparti, og den er provenuneutral, miljøforbedrende og sikkerhedsfremmende, ligesom den nye registreringsafgift træder kraft med virkning fra onsdag den 25. april 2007.

0:000:00