Ny måling: Flertal af danskere vil have flere vindmøller på land

VIND: To tredjedele af den danske befolkning er tilhængere af, at der bliver bygget flere vindmøller på dansk grund. Københavnere er mest positive, men også mindst i risiko for at blive nabo til en vindmølle, påpeger naboforening.

Foto: Colourbox
Peter Pagh-Schlegel

I byområderne finder du ikke mange, der er naboer til vindmøller. Derfor ved de af gode grunde ikke, hvor høje møllerne er, hvor kraftige de er, eller hvor tæt på naboerne de ifølge reglerne må stå.

Henriette Vendelbo
Landsforeningen Naboer til Kæmpevindmøller

Et flertal af danskerne ser positivt på idéen om at bygge flere vindmøller på dansk jord. Mens 67 procent af befolkningen mener, at der skal bygges enten ”lidt flere” eller ”mange flere” vindmøller, mener 14 procent, at der ikke skal bygges flere vindmøller på land. Det viser en undersøgelse, som Norstat har foretaget for Altinget.

Egentlig stod en hel del af de mange vindmøller i landskabet til at blive skiftet ud med færre, men større møller, ligesom der skulle opføres nye vindmølleparker. Men trods den folkelige tilslutning er udbygningen af landvindmøller ved at gå helt i stå.

Derfor glæder det Jan Hylleberg, der er direktør i brancheforeningen Vindmølleindustrien, at der fortsat er folkelig opbakning til at bygge vindmøller på land.

0:000:00