Ny måling: Sundhed lægger afstand til klima som vælgernes vigtigste emne

MÅLING: Sundhed og styring af dansk økonomi tager et hop op på vælgernes dagsorden, mens det grønne tager et dyk. Spillereglerne i dansk politik er blevet ændret af coronakrisen, vurderer Altingets politiske kommentator.

Statsminister Mette Frederiksen (S) og sundhedsminister Magnus Henucike (S) under et pressemøde om covid-19 i Danmark i Spejlsalen i Statsministeriet.
Statsminister Mette Frederiksen (S) og sundhedsminister Magnus Henucike (S) under et pressemøde om covid-19 i Danmark i Spejlsalen i Statsministeriet.Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Morten Øyen

Alle kan se, at forudsætningerne i dansk økonomi pludselig er nogle helt andre end for bare nogle måneder siden. På den baggrund er det heller ikke uden risici, hvis nogle af regeringens støttepartier kaster sig ud i et grønt opgør med Socialdemokratiet.

Erik Holstein
Politisk kommentator, Altinget

Midt i coronakrisen synes klimavalget længe siden.

Nu er det suverænt sundhed, der er det vigtigste tema for vælgerne, mens styring af dansk økonomi er steget kraftigt, og klima og miljø er faldet brat siden folketingsvalget sidste år.

Det viser en ny meningsmåling foretaget af Epinion for Altinget og DR Nyheder.

Dokumentation

Om målingen

Målinger af foretaget af Epinion for Altinget og DR på baggrund af i alt 1.014 gennemførte interview med repræsentativt udvalgte danskere på 18 år og derover. Undersøgelsen er gennemført som en webbaseret undersøgelse på Epinions Danmarkspanel.

Interviewene er gennemført i perioden fra 26. marts til 1. april 2020.


Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00