Ny miljøaftale mellem Danmark og Singapore

KORT NYT: En ny aftale mellem Singapore og Danmark skal skabe flere grønne samarbejder mellem virksomheder, universiteter og myndigheder.

Mandag befandt miljøminister Kirsten Brosbøl (S) sig på et fly i retning mod Singapore.

Med sig i rullekufferten hjem har hun en ny miljøaftale mellem Danmark og Singapore. Det oplyser Miljøministeriet i en pressemeddelelse. Aftalen, et såkaldt "memorandum of understanding", fortæller, hvordan de to lande har givet håndslag på, at de gerne vil samarbejde om miljø og grøn teknologi i fremtiden.

Et "memorandum of understanding" er en nedskrivning af de synspunkter og oplysninger, der er blevet fremført og drøftet under en personlig henvendelse, i dette tilfælde mødet mellem Kirsten Brosbøl og Dr. Vivian Balakrishnan. 

Både Singapore og i Danmark har skrappe standarder på miljøområdet, understregede Kirsten Brosbøl efter at have sat sin underskrift.

"Jeg er helt sikker på, at vi kan lære noget af Singapore og omvendt, og at aftalen både vil gavne miljøet og danske virksomheders muligheder for at slå igennem med løsninger inden for vand, luft og affald på det sydøstasiatiske marked," siger miljøministeren i pressemeddelelsen.

Kirsten Brosbøl benytter desuden sit visit i Asien til at mødes med den kinesiske minister for vand og besøge Singapore Water Expo. Her er også danske virksomheder som Envidan, Grundfos, GEUS og Kamstrup til stede.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00