Ny regering sår tvivl om rødt trawlforbud, der skulle redde torsken

Den nye regering lægger op til at udskyde den røde beslutning om at stoppe al trawlfiskeri i Bælthavet. ”Hovedrystende,” mener Enhedslisten, der var med i aftalen før valget. Fiskerne glæder sig.

"Bælthavet er historisk presset. Vi risikerer, at torsken helt uddør i området, at andre fiskearter forsvinder, og havmiljøet går til grunde. Gør vi ingenting, bliver det en langsom død for dansk fiskeri," sagde daværende fødevareminister Rasmus Prehn (S) til Politiken, da S-regeringen og resten af rød blok indgik aftale om trawlforbud i Bælthavet kort før valget..
"Bælthavet er historisk presset. Vi risikerer, at torsken helt uddør i området, at andre fiskearter forsvinder, og havmiljøet går til grunde. Gør vi ingenting, bliver det en langsom død for dansk fiskeri," sagde daværende fødevareminister Rasmus Prehn (S) til Politiken, da S-regeringen og resten af rød blok indgik aftale om trawlforbud i Bælthavet kort før valget..Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Hjalte T. H. KragesteenAndreas Arp

Uden trawlforbud kan vi ikke redde torsken.

Sådan lød det fra daværende fødevareminister Rasmus Prehn (S), da S-regeringen kort før valgudskrivelsen indgik aftale om at forbyde trawlfiskeri i Bælthavet.

Men den nye SVM-regering sår nu tvivl om, hvorvidt forbuddet reelt bliver til noget. Af regeringsgrundlaget fremgår det nemlig, at ”et eventuelt trawlforbud i Bælthavet” skal diskuteres i slutningen af 2023, når Fiskerikommissionen har afsluttet sit arbejde.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00