Ny temadebat: Hvor bekymrede skal vi være for de giftige stoffer, der bliver fundet i vores grundvand?

Der er igen fundet pesticider over grænseværdien, viser de foreløbige resultater fra en ny massescreening af vores grundvand. Men hvor bekymrede skal vi være, og hvad skal vi gøre for at komme de giftige stoffer til livs? Det sætter Altinget Miljø fokus på i en ny temadebat.

Rester fra pesticider og fluorstoffer, der i dag er forbudte, er nu sivet ned i blandt andet vores grundvand.
Rester fra pesticider og fluorstoffer, der i dag er forbudte, er nu sivet ned i blandt andet vores grundvand.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Lukas Oliver Rastovic

Skal vi være bekymrede, når der bliver fundet giftige stoffer i vores grundvand? Der er nye fund af pesticider over grænseværdien i vores grundvand – og nogle steder er fundene så store, at det kan være skadeligt for mindre børn.

Det viser foreløbige resultater af Miljøministeriets seneste massescreening af grundvandet, hvis fulde resultat præsenteres i foråret. 

Der er tale om tre rester fra sprøjtemidler i landbruget, som ikke har været tilladt i Danmark i over ti år – og to fund af stoffet LM6 er så høje, at de for små børn overstiger, hvad der er sundhedsmæssigt acceptabelt.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00