Økologer frygter GMO-regning

GMO: I et notat om nye GMO-regler, som Altinget er kommet i besiddelse af, fremhæver Fødevareministeriet, at der kun er begrænsede muligheder for at regulere dyrkningsbidraget fra GMO-dyrkere. Økologisk Landsforening frygter, at økologerne ender med at stå med regningen.
I Økologisk Landsforening er man nervøse for, at økologerne kommer til at sidde med regningen for indførelsen af GMO-afgrøder i Danmark.
I Økologisk Landsforening er man nervøse for, at økologerne kommer til at sidde med regningen for indførelsen af GMO-afgrøder i Danmark.
Peter Baggesgaard Hansen

Det ser ud til, at ministeriet er på vej til at konkludere, at man ikke kan dække de reelle udgifter, som økologerne blandt andre vil få.

Paul Holmbeck
Direktør, Økologisk Landsforening
Udgifterne i forbindelse med indførelsen af GMO-afgrøder i Danmark rammer i høj grad det økologiske landbrug. Det er konklusionen fra Økologisk Landsforening på baggrund af et notat fra Plantedirektoratet i forbindelse med revisionen af sameksistensloven, som Altinget | Fødevarer er kommet i besiddelse af.

"Det ser ud til, at ministeriet er på vej til at konkludere, at man ikke kan dække de reelle udgifter, som økologerne blandt andre vil få," siger direktør i Økologisk Landsforening, Paul Holmbeck.

Ikke udsigt til højere dækningsbidrag
De omkostninger, som rammer konventionelle og økologiske landmænd i forbindelse med indførelsen af GMO-afgrøder, skal i udgangspunktet dækkes af den såkaldte kompensationsfond.

Samtlige dyrkere af GMO skal indbetale 100 kr./ha, de dyrker med GMO-afgrøder, til fonden ud fra et princip om, at forureneren betaler. SF's fødevareordfører Kristen Touborg har tidligere over for Altinget givet udtryk for, at det beløb skulle hæves, hvis alle skadeslidte skulle sikres kompensation.

0:000:00