Opposition: Ikke grønt nok

SKAT: Regeringens grønne forårspakke er slet ikke grøn nok, mener både SF og R. Dansk Industri mener, at erhvervet skal trække for stort et læs.
Anders Jerking

Det er ærgerligt, for vi forspilder chancen for at lave den grønne skattereform, som vi har brug for.

Margrethe Vestager
(R)
Både statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) og vicestatsminister Lene Espersen (K) understregede ved tirsdagens pressemøde, at regeringens skatteudspil, "Forårspakke 2.0 - Vækst, klima, lavere skat", vil gøre det dyrere at forurene og billigere at spare på energien. Men hverken SF eller De Radikale mener, at udspillet er grønt nok.

Margrethe Vestager mener, at den grønne profil burde være skarpere.

"Vi burde beskatte fråds med ressourcerne hårdere. Det virker som om, at regeringen har mistet pusten og slækket på ambitionerne. Det er ærgerligt, for vi forspilder chancen for at lave den grønne skattereform, som vi har brug for. I stedet spiller man ud med noget, der er langt mindre ambitiøst end både det, som Skattekommissionen og vi havde foreslået," siger hun.

Den radikale leder hæfter sig ved, at regeringen foreslår nye grønne milliarder for otte milliarder kroner, men at skattestoppet har udhulet de grønne afgifter med 12 milliarder årligt.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00