Partier kritiserer nul kroner til kemi-vagthund: ”Det er pinligt”

KEMI: Det falder ikke i god jord på Christiansborg, at regeringen ikke sætter penge af på finansloven til Forbrugerrådet Tænk Kemi. Socialdemokratiet siger et, men gør noget andet, lyder kritikken.

Foto: /Ritzau/Peter Klint
Hjalte T. H. Kragesteen

Jeg synes faktisk, det er pinligt.

René Christensen (DF)
Finansordfører

Der lyder overraskelse og ærgrelse på Christiansborg, efter at regeringen med sit finanslovsforslag har valgt ikke at sætte penge af til Forbrugerrådet Tænk Kemi.

Blandt de hårdeste kritikere er Dansk Folkepartis finansordfører René Christensen.

”Det undrer mig, at en ren socialdemokratisk regering ikke har penge til det her. Jeg synes faktisk, det er pinligt. Socialdemokratiet har altid været for, at vi skal have den her forbrugeroplysning, og at vi skal passe på hormonforstyrrende stoffer,” siger han og fortsætter:

Dokumentation

Fakta: Forbrugerrådet Tænk Kemi

Forbrugerrådet Tænk Kemi tester en række forbrugerprodukter for problematisk kemi. Siden 2014 er der udført 100 test af i alt 3.000 forbrugerprodukter. 

Forbrugerrådet står bag Kemiluppen, som er en mobilapp, der kan bruges til at scanne konkrete produkter for at få viden om kemikalieindholdet. Kemiluppen har per 1. august haft 7,6 millioner scanninger og er blevet downloadet 345.000 gange.

27 procent af danskerne kender Forbrugerrådet Tænk Kemi.

Kilde: Forbrugerrådet Tænk.


0:000:00