Partierne melder ud om finansloven

NYHED: Socialdemokraterne rækker begge hænder frem, Dansk Folkeparti oser af selvtillid, og de Radikale er pessimister forud for finanslovsforhandlingerne. DF møder med en kravpakke, der kan udmøntes over flere år.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Vi har en kravpakke med til forhandlingerne. Blandt andet ønsker vi at hjælpe de handikappede og andre grupper, som er kommet i klemme. Men økonomisk set sætter vi ikke højere krav end sidste år. Og vi er parate til at forhandle om, hvor hurtigt og hvordan pengene skal nå ud til grupperne. Derfor kan vi måske godt finde ud af, at pengene skal fordeles over flere år

Kristian Thulesen Dahl
Gruppeformand og finansordfører (DF)
Socialdemokraterne har sænket bajonetterne, kort før regeringen fremlægger sit forslag til finansloven for næste år. Sidste år råbte partiet sammen med de Radikale ”sort finanslov”, efter V og Ks hovedaftale med Dansk Folkeparti.

S-formanden Helle Thorning-Schmidts fremstrakte hånd ved duellen mod Anders Fogh Rasmussen i Århus forleden bliver gentaget af Lotte Bundsgaard, der er partiets politiske ordfører:

”Vi anerkender, at hvis Socialdemokraterne skal have indflydelse på finansloven for 2006 – og det skal vi – så må vi i denne omgang arbejde under de betingelser, som skattestoppet sætter. Vi er klar til både forhandling og forlig”.

S: Der er lang tid til næste valg
Dansk Folkepartis krav om en milliard ekstra til førtidspensionisterne vakte opsigt og i enkelte tilfælde harme blandt medier og politiske modstandere.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00