Portræt: Europas Mr. Green er så skarp, at man kan skære sig på ham

Kosmopolitten Frans Timmermans, Europas klimachef og topforhandler ved COP26, er et sproggeni med stor retorisk og diplomatisk begavelse. Men hollænderen betragtes også som en bitter mand, der helst havde set sig selv som EU’s øverste chef.

Frans Timmermans er EU-Kommissionens ledende næstformand med ansvar for klimapolitik og Europas grønne omstilling.
Frans Timmermans er EU-Kommissionens ledende næstformand med ansvar for klimapolitik og Europas grønne omstilling.Foto: Pool/Reuters/Ritzau Scanpix
Thomas Lauritzen

BRUXELLES: Da Viktor Orban ankom til et europæisk topmøde 21. oktober, begyndte Ungarns kontroversielle regeringsleder straks at skyde på en mand, der slet ikke var til stede.

Efter Orbans mening er det nemlig ikke regeringer som hans egen eller den i Polen – begge anklaget for at underminere retsstaten – der udgør en trussel mod Europas demokrati: Det er EU’s klimachef, Frans Timmermans.

”Velhavende vesterlændinge og kommissionens tropper under ledelse af Timmermans vil lægge skatter på huse og biler,” sagde Orban og tilføjede: ”Det er de ansvarlige for skyhøje priser på elektricitet og gas, der bringer det europæiske demokrati i fare.”

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024