R går efter formandsposter i regionerne

NYHED: Landspolitisk kører S og R tæt parløb, men ved det kommende regionsvalg går De Radikale efter magten. Især i hovedstaden og Midtjylland holder partiet alle muligheder åbne. Selv Dansk Folkeparti kan komme på tale i kampen om formandsstolen. Marianne Jelved blander sig udenom.
Mikael Børsting

Jamen, vi er på ingen måde låst fast i nogen retning. Vores holdning er, at jeg er kandidat til regionsrådsformand i hovedstaden, og hvis det er sådan, at jeg kan blive regionsrådsformand ved hjælp af stemmer fra venstre eller højre side, så vil jeg gøre det.

Kirsten Lee
Spidskandidat for Det Radikale Venstre i Region Hovedstaden
De Radikale ser ud til at blive tungen på vægtskålen i Region Hovedstaden og Region Midtjylland.

I professor Søren Risbjerg Thomsens prognose har VKO 18 mandater i Region Hovedstaden - akkurat som S, SF og Enhedslisten, og i Region Midtjylland har VKO 19 madater - ét mandat mere end S, SF og EL.

Radikal nøgleposition
Med den kombination besidder de Radikale "en nøgleposition", siger den radikale spidskandidat for hovedstaden, Kirsten Lee.

"Jamen, vi er på ingen måde låst fast i nogen retning. Vores holdning er, at jeg er kandidat til regionsrådsformand i hovedstaden, og hvis det er sådan, at jeg kan blive regionsrådsformand ved hjælp af stemmer fra venstre eller højre side, så vil jeg gøre det," siger Kirsten Lee til Altinget.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00