Radikale vil undersøge ny placering af Amager Fælled-byggeri

FREDNING: Værdifuld natur går tabt, hvis der bliver bygget på Amager Fælled. Derfor skal Folketinget hjælpe København med at finde en anden placering, mener Radikale. Det er allerede undersøgt, siger S. En undersøgelse "med politisk vilje", svarede Auken.

Det risikerer at gå ud over strandeng, der er mere end 8.000 år gammelt, hvis der bliver bygget nye boliger på det område af Amager Fælled, som allerede er planlagt.

Det påpegede Radikales Ida Auken fredag i Folketinget, og derfor havde hun i et ændringsforslag opfordret Christiansborg til at hjælpe Københavns Kommune med at finde alternative placeringer for dét byggeri, så det ikke falder sammen med det værdifulde stykke natur.

"Man står med et 25 år gammelt projekt, hvor det pludselig går op for københavnerne og for dem, der bor rundt om den her strandeng, hvad det er, man har gang i," sagde den Radikale ordfører på talerstolen, hvis parti er en del af det oprindelige forlig bag metrobyggeriet, hvori byggeriet på Amager Fælled er en del af finansieringen.

Login