Rapport om forbrug af Triclosan

15/9-05: Hvornår forventer ministeren at have færdiggjort den undersøgelse, der skal kortlægge, om der er sket ændringer i forbruget af triclosan i Danmark, spørger Charlotte Fischer (RV).
Dokumentation
Spørger: Charlotte Fischer (RV)

Spørgsmål S 3731: Hvornår forventer ministeren at have færdiggjort den undersøgelse, der skal kortlægge, om der er sket ændringer i forbruget af triclosan i Danmark?

Begrundelse: Ministeren oplyser i sit svar på spørgsmål nr. S 3101, at hun har anmodet om en undersøgelse, der kan vurdere, om forbruget af triclosan har ændret sig i Danmark.

Spørgsmål S 3732: Hvis undersøgelsen viser et stigende forbrug af triclosan, kan ministeren da allerede nu love at iværksætte initiativer, der kan reducere forbruget af triclosan?

Begrundelse: Ministeren oplyser i sit svar på spørgsmål nr. S 3101, at hun har anmodet om en undersøgelse, der kan vurdere, om forbruget af triclosan har ændret sig i Danmark.

Spørgsmål S 3735: På hvilke måder gøres forbrugerne i dag bekendt med Miljøstyrelsens anbefaling om at undgå tandpasta og andre produkter med triclosan, og finder ministeren på den baggrund, at forbrugerne har tilstrækkelige muligheder for at kende Miljøstyrelsens anbefaling?

Begrundelse: Ministeren skriver i sit svar på spørgsmål nr. S 3101, at hun har »bedt Miljøstyrelsen om at fastholde deres anbefaling om, at produkter indeholdende antibakterielle midler (triclosan) i langt de fleste tilfælde er helt overflødige«. Dette rejser spørgsmålet om, hvorvidt forbrugerne i dag har tilstrækkelig muligheder for at kende denne anbefaling.


Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00