Om  
Rasmus Nordqvist

Rasmus Nordqvist stiller op til EP-valget

Forhenværende medlem af Folketinget Rasmus Nordqvist melder sig på banen som kandidat for SF til europaparlamentsvalget.

Rasmus Nordqvist vil særligt kæmpe for den&nbsp;grønne dagsorden og Europa.<br>
Rasmus Nordqvist vil særligt kæmpe for den grønne dagsorden og Europa.
Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Lærke Møller Hansen

Tidligere natur- og udviklingsordfører for SF stiller op som kandidat for SF til europaparlamentsvalget i sommeren 2024.

Det meddeler han i et opslag på Facebook.

”Jeg kan ikke forestille mig noget sted, jeg hellere vil repræsentere SF og vores politiske kamp end i Europa-Parlamentet,” oplyser han i opslaget.

Meldingen kommer i forlængelse af, at han i 2022 blev opfordret til at stille op som SF’s repræsentant i Det Europæiske Grønne Parti (EGP), European Greens. Her har han haft fokus på at styrke og fremtidssikre det grønne, progressive, europæiske samarbejde, lyder det.

Læs også

Fra Alternativet til SF

Rasmus Nordqvist takkede af i Folketinget ved sidste valg i november 2022 efter 7,5 år, hvor han måtte sande ikke at have fået stemmer nok. Det er til trods for, at SF gik frem ved valget.

Han fik 1.348 personlige stemmer i Østjyllands Storkreds, som gav ham en 5. plads af SF-kandidaterne. Det var dermed langt fra tæt på, at han kunne sikre sig et af de tre mandater, som SF sikrede sig i kredsen.

Rasmus Nordqvist er et af de folketingsmedlemmer, som har skiftet parti og kreds. Tidligere var han medlem af Alternativet, som han var med til at stifte i 2015. Han forlod partiet i 2020 efter et formandsopgør af dramatisk karakter i en tid, der involverede magtkampe og dårlig stemning. Herefter skiftede han parti til til SF.

Samlet har han siddet 7,5 år i Folketinget, hvoraf de fire år har været for Alternativet og de resterende tre års tid for SF.

Der venter nu en intern afstemning i SF 1. september, som vil afgøre, hvordan opstillingslisten til parlamentsvalget skal se ud. Ud over Nordqvist har blandt andre tidligere udenrigsminister og partiformand Villy Søvndal meldt sig på banen.

Partiets nuværende EU-parlamentariker Kira Marie Peter-Hansen stiller op som spidskandidat.

Kira Marie Peter-Hansen blev valgt ind ved seneste EU-valg som det yngste medlem af Parlamentet nogensinde, efter at Karsten Hønge trak sig fra sit mandat, da han hellere ville stille op til Folketinget. 

Hun ser dermed ud til at overtage roret fra Margrete Auken, der har siddet i Europa-Parlamentet for SF siden 2004, men meddelte tidligere i 2023, at hun ikke genopstiller til valget næste år.

  

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Rasmus Nordqvist

Kandidat til Europa-Parlamentet (SF), bestyrelsesmedlem, Det Europæiske Grønne Parti (EGP)
designer (Danmarks Designskole 1999)

0:000:00