Realdania vil gøre verden grønnere gennem sine investeringer

INVESTERING: Realdania vil sætte 1,2 milliarder i virksomheder og teknologier, der understøtter foreningens filantropiske formål og giver et solidt afkast. Det kan få stor betydning for udviklingen af bæredygtig investering i Danmark, vurderer ekspert.

Realdania vil anbringe 1,2 milliarder kroner i investeringer, der direkte understøtter foreningens filantropiske formål. Over de kommende år vil Realdania placere fem procent af sin investeringsformue i såkaldte mission-related investments.

Investeringerne skal støtte mindst et af Realdanias seks filantropiske mål. I et hjørne af formuen gør Realdanias altså op med det klassiske princip om, at investeringsfolkene tjener pengene, mens det velgørende arbejde er overladt til filantropi-afdelingen. Og dermed hopper Realdania med på en global bølge, der smelter filantropi og investering sammen i et forsøg på at få større positiv effekt på samfundsudviklingen.

”Vi har i de sidste to år besøgt en række internationale fonde, som arbejder med missionsrettede investeringer, for at lære af deres erfaringer. Og nu føler vi, at vi har tilstrækkelig solid grund under fødderne til at tage de første skridt,” siger administrerende direktør i Realdania Jesper Nygård.

Login