Regering skifter kurs om grønt BNP

MILJØ: Regeringen vil indføre et grønt BNP, som skal registrere, om væksten belaster naturen. Men for få uger siden afviste Margrethe Vestager ideen på et samråd i Folketinget. Enhedslisten glæder sig over kursskiftet.
Anders Jerking
Regeringen vil indføre et grønt BNP, der skal være et mål for, hvor meget den økonomiske vækst belaster naturen og miljøet. Det fortalte udviklingsminister Christian Friis Bach (R) tirsdag i Dagbladet Politiken.

Konkret vil regeringen give 10 millioner kroner til Verdensbanken til forskning i grønne nøgletal, og samtidig er Danmark klar til at være forsøgsland i forhold til at bruge de mål, som Verdensbanken anbefaler.

Meldingen kommer, mindre end tre uger efter at økonomiminister Margrethe Vestager (R ) og miljøminister Ida Auken (SF) var kaldt i samråd om et meget lignende forslag fra Enhedslisten. Ved den lejlighed afviste Vestager forslaget.

"Vi er optagede af, hvordan man kan integrere klimamål og miljømål i regeringens målsætninger, men det er vigtigt at holde fast i, at der er nogle gængse regneregler, som vi vil holde fast i," sagde Vestager på samrådet som argument imod at indføre et grønt BNP.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00