Regeringen kritiseres for “tragikomisk” finanslov

EKSPORT: Regeringen kritiseres for at føre befolkningen bag lyset, når den praler med at styrke eksporten af energiteknologi med 13 millioner kroner i 2017. Og samtidig varsler besparelser i teknologistøtten på 180 millioner kroner.

Esben Lunde Larsen (V) har flere gange siden tiltrædelsen som miljø- og fødevareminister besøgt projekter støttet af demonstrationspuljen MUDP, som med regeringens forslag til finanslov afskaffes i 2019.
Esben Lunde Larsen (V) har flere gange siden tiltrædelsen som miljø- og fødevareminister besøgt projekter støttet af demonstrationspuljen MUDP, som med regeringens forslag til finanslov afskaffes i 2019.Foto: Mathias Løvgreen Bojesen/Scanpix
Klaus Ulrik Mortensen

Timingen kunne næsten ikke være dårligere. Og jeg frygter samtidig, at regeringens dobbeltspil kan ende med at undergrave den unikke position, som Danmark gennem mange år har opbygget på energi- og klimaområdet.

Jens Joel
Energiordfører, Socialdemokratiet

Gennem længere tid har der blandt branchefolk og politiske modstandere tegnet sig et billede af, at regeringen pynter sig med lånte fjer i debatten om eksport af energiteknologi.

Herhjemme holder man fast i den grønne realisme og mantraet om, at det for alt i verden ikke må blive dyrere at være dansker. Og samtidig markedsfører man sig i udlandet som bannerfører for den grønne omstilling.

I begyndelsen af denne uge blev kontrasten ifølge en række kritikere, som Altinget har talt med, dog så tydelig, at den ikke længere var til at ignorere.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024