Regeringen nedsætter vækstteam for grøn energi- og miljøteknologi

VÆKSTTEAM: Regeringen nedsætter nyt vækstteam for grøn energi- og miljøteknologi. Vækstteamet skal komme med anbefalinger til bedre rammevilkår for dansk erhvervsliv.

"Regeringen ønsker, at Danmark fortsat skal være et foregangsland på det grønne område," lyder det fra erhvervsminister Brian Mikkelsen (K).
"Regeringen ønsker, at Danmark fortsat skal være et foregangsland på det grønne område," lyder det fra erhvervsminister Brian Mikkelsen (K).Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix
Katja Holm

Danske virksomheder har udviklet grønne teknologiske løsninger inden for vand, spildevand, affald, energieffektivisering og vedvarende energi. Vi skal sætte yderligere fart i innovationsindsatsen og blive endnu bedre til at sælge løsningerne til udlandet.

Troels Ranis
Branchedirektør i DI Energi
Fakta
Vækstteamet for grøn energi- og miljøteknologi består af følgende medlemmer:
 1. Lars-Peter Søbye, CEO, COWI (Formand)
 2. Mads Nipper, CEO, Grundfos
 3. Steen Donner, Adm. Direktør, DTU Science Park
 4. Hanne Christensen, Managing Director, Water, Rambøll
 5. Märtha Rehnberg, Partner, DareDisrupt
 6. Helene Egebøl, CEO, Schneider
 7. Claus Madsen, CEO, ABB Danmark
 8. Christian Venderby, Senior Vice President, Vestas
 9. Martin Manniche, Stifter, Formand og CEO, Greenwave Systems
 10. Malou Aamund, Direktør, Google Danmark
 11. Johanne Staugaard Johansen, Stifter og CEO Maple

Kilde: Erhvervsministeriet

Regeringen nedsætter nyt vækstteam for grøn energi- og miljøteknologi. Det skriver Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse.

Lanceringen kommer kort tid efter, at regeringen har fremlagt sit udspil til en ny energiaftale. Nu skal et nyt vækstteam give anbefalinger til regeringen, når det gælder bæredygtighed og digitalisering i dansk erhvervsliv. Målet er, at erhvervsudvikling og grøn omstilling skal kunne gå hånd i hånd. Og initiativet skal sikre, at virksomheder kan realisere digitaliseringens potentiale til at skabe innovation og eksport, der gavner miljøet.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) siger, at regeringen blandt andet har sat en ambition om at fordoble eksporten af energiteknologi frem mod 2030.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024