Regeringen afleverer udskældt rapport om biodiversitet

DYRELIV: Regeringens rapport om dansk biodiversitet fik i december kritik for at være mangelfuld og sjusket. Nu er rapporten afleveret, men regeringen har lukket ørerne for den konstruktive kritik, siger grønne organisationer.

Verdenssamfundet skal snart blive enige om nye ambitiøse mål for biodiversitet, og derfor er det kritisk, at den danske landerapport ikke er fyldestgørende, siger grønne organisationer.
Verdenssamfundet skal snart blive enige om nye ambitiøse mål for biodiversitet, og derfor er det kritisk, at den danske landerapport ikke er fyldestgørende, siger grønne organisationer.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Anders Brønd Christensen

Hvis andre lande gør som Danmark og skubber arbejdet over på EU, så får man et ringere billede af, hvordan naturen i virkeligheden har det

Ann Berit Frostholm
Naturpolitisk rådgiver i Danmarks Naturfredningsforening

Den danske landerapport om biodiversitet fik i december flere af de grønne organisationer op i det røde felt.

Udkastet til rapporten fra Miljø- og Fødevareministeriet var sjusket, mangelfuld og ubrugelig, lød den hårde kritik fra WWF, Danmarks Naturfredningsforening og Verden Skove.

Nu er den færdige rapport kommet, men regeringen har ikke lyttet til kritikken. Det siger Thor Hjarsen, seniorbiolog ved WWF Verdensnaturfonden.

Dokumentation

Miljø- og Fødevareministeriet oplyser, at rapporten endnu ikke er offentliggjort på deres hjemmeside. 

Rapporten og regeringens følgeskrivelse til rapporten kan dog downloades via dette link


Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00