Regioner vil have grundvands-opgave

ÅRSMØDE: På Danske Regioners generalforsamling kritiserede formand Bent Hansen (S), at statens miljøopgave ikke skal evalueres. Han opfordrede til at flytte grundvands-opgaven til regioner.
Anders Jerking
Utilfredsheden med kommunalreform-evalueringen breder sig. Tidligere har KL kraftigt kritiseret, at statens opgaver på miljøområdet ikke skal evalueres, og nu stemmer Danske Regioner i med samme kritik.

"På miljøområdet undrer det mig, at der kun er lagt op til en halv evaluering. Hvorfor skal der ikke evalueres på grundvandet og statens opgaver i forhold til miljø?" spurgte formand Bent Hansen (S), da Danske Regioner torsdag holdt generalforsamling.

Han understregede, at Danske Regioner bakker op om evalueringen som sådan, men kommissoriet i forhold til evalueringen af miljøområdet vækker altså undren.

Bent Hansen understregede, at der ikke mindst er grund til at se nærmere på, hvem der skal varetage opgaven med at passe på grundvandet.

"Grundvand fylder næsten intet i det politiske billede, hverken i vandplanerne eller i evalueringsarbejdet. Man kan frygte, at det forbliver glemt så længe, at vi fremover får problemer med at skaffe tilstrækkeligt rent drikkevand," sagde han og fortsatte:

"Der skal ske noget, inden det er for sent. Den opgave hænger sammen med overblikket over råstoffer og oprydning af forurenede grunde, så derfor vil det være naturligt at lægge hele opgaven hos regionerne."

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00