Revision af GMO-lov trækker ud

GMO: Revisionen af GMO-sameksistensloven trækker ud. Konservative mener, at oppositionen ser spøgelser og trækker forhandlingerne unødigt i langdrag.
Revisionen af GMO-loven skulle oprindeligt være forhandlet færdig inden 1. april, men er nu udsat på ubestemt tid.
Revisionen af GMO-loven skulle oprindeligt være forhandlet færdig inden 1. april, men er nu udsat på ubestemt tid.Foto: www.colourbox.com
Peter Baggesgaard Hansen

Der er mange, som egentlig helst kun ville have økologisk landbrug i Danmark. Men hvis man åbner for GMO, så begrænser man økologi. Så der er nogle ideologier, der tordner sammen, og det er sådan set det, det kører på nu, og så bliver sameksistensloven gidsel i den sag.

Tage Leegaard (K)
Fødevareordfører

Forhandlingerne om en revision af GMO-sameksistensloven trækker fortsat ud. Forhandlingerne skulle efter en folketingsbeslutning fra maj sidste år være afsluttet inden 1. april, men der er stadig en række uafklarede spørgsmål, som gør, at forligspartierne har udskudt revisionen på ubestemt tid.

”Vi skal grave flere spadestik dybere, end vi troede til at starte med, og derfor tager det længere tid. Det er så vigtigt et område, at vi er blevet enige om, at vi vil give det den tid, det tager at kigge det ordentligt igennem,” siger fødevareordfører Bente Dahl (R).

Sidste møde i forligskredsen fandt sted i sidste uge, hvor der blev rejst en række uddybende spørgsmål. Partierne vil ikke kommentere konkret på indholdet, så længe forhandlingerne står på, men de fortæller, at det særligt drejer sig om afstandskravene samt en ny kompensationsordning for landmænd, der udsættes for GMO-forurening.

0:000:00