Rigsrevisionen støtter Miljøstyrelsens direktion

NYHED: Rigsrevisor er tilfreds med Miljøstyrelsens måde at håndtere OSIS-sagen på. Men der er kritik af ansatte længere nede i systemet.
Projektet som Miljøstyrelsen støttede uden lovhjemmel og lovlige kontrakter har udviklet en effektiv metode til at lokalisere olieforureninger.
Projektet som Miljøstyrelsen støttede uden lovhjemmel og lovlige kontrakter har udviklet en effektiv metode til at lokalisere olieforureninger.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft
Fakta

Miljøstyrelsen har været involveret i OSIS-projektet siden 1999. Undervejs har styrelsen bidraget med såkaldt "mellemfinansering" af projektet, hvor Miljøstyrelsens samlede udestående er på  24,9 mio. kr. Projektet har også delvist har været finansieret af Erhvervsfremmestyrelsen og EU's LIFE-program.

Udbetalingerne har undervejs i forløbet været bogført som "tilskudsfinansieret aktivitet" på Miljøstyrelsens driftsbudget.

Tilskudsfinansieret aktivitet er fuldt lovlig, så længe den økonomiansvarlige sikrer kontrakt, hjemmelsgrundlag mv. jf. budgetvejledningens regler. Det ser imidlertid ikke ud til at være sket i dette tilfælde.

Ovenstående betyder, at Miljøstyrelsen har stoppet alle udbetalinger til projektet.


Kilde: Miljøstyrelsen

Direktionen i Miljøstyrelsen kan formodentligt ånde lettet op, efter at Rigsrevisionen i går offentliggjorde sit notat om regnskabs- og kontraktproblemerne i forbindelse med støtten til oliebekæmpelsesvirksomheden OSIS i Århus.

Et problem som betyder, at Miljøstyrelsen har fået et underskud på 25 mio. kr.

Men rigsrevisor Henrik Otbo mener, at Miljøstyrelsens direktion har handlet korrekt og fremhæver, at de ansatte har afgivet urigtige oplysninger, så direktionen har haft svært ved at opdage, at forvaltningen af projektet var fyldt med fejl - og uden lovhjemmel. 

0:000:00