Rohde: EU skal se på vandplanerne

VANDPLANER: Europa-Parlamentsmedlem Jens Rohde (V) vil nu have Kommissionen til at se på vandløbene i de danske vandplaner.
Anders Jerking

Kan man ændre klassifikationen af vandløbene i de danske vandplaner? Det spørgsmål vil Jens Rohde, medlem af Europa-Parlamentet for Venstre, nu have EU-Kommissionen til at svare på. 

Rohde frygter, at den måde, som vandløbene er blevet klassificeret på i de danske vandplaner, kan betyde oversvømmelser og forsumpning af store landbrugsarealer. Det vil skade dansk landbrugs konkurrence-evne.

Nu vil Jens Rohde have Kommissionen til at bekræfte, at det er muligt, at de klassifikationer, som regeringen har meldt ind til Kommissionen, kan ændres, hvis vandløbsindsatsen får for store konsekvenser.

"Gentagne gange har vi hørt miljøminister Ida Auken sige, at det er muligt at ændre i klassifikationerne. Men flere eksperter har slået fast, at det ikke er muligt at ændre planerne. Derfor er der brug for klarhed på området," siger Jens Rohde i en pressemeddelelse.

Han fortsætter:

"Derfor har jeg nu bedt Kommissionen bekræfte, at det er muligt at ændre klassifikationerne. Og hvis Kommissionen svarer bekræftende, har jeg bedt den give eksempler på, hvad der skal til for at ændre klassifikationerne."

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00