Seeberg gør status efter WWF-afsked

INTERVIEW: Efter at have forladt posten som generalsekretær i WWF gør Gitte Seeberg status på dansk miljøpolitik og de grønne organisationers udfordringer.

Gitte Seeberg stoppede som generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden i slutningen af juni.
Gitte Seeberg stoppede som generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden i slutningen af juni.Foto: Henning Bagger/Scanpix
Amalie Bjerre Christensen

Det er deprimerende at se, at der er blevet skåret ned på alt det grønne, som giver Danmark enorme indtægter.

Gitte Seeberg
Forhenværende generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden
Fakta
Blå bog: Gitte Seeberg
  • Født 25. juni 1960 (56 år).
  • Uddannet jurist og har tidligere haft egen advokatvirksomhed.
  • Folketingsmedlem for Det Konservative Folkeparti fra 1994-2004, hvor hun skiftede Christiansborg ud med en dagligdag som medlem af Europa-Parlamentet indtil 2007.
  • Forlod Konservative med ordene ”nok er nok”, som lød om den borgerlige regerings samarbejde med Dansk Folkeparti, da hun stiftede partiet Ny Alliance i 2007. Hun var folketingsmedlem for partiet indtil januar 2008.
  • Forlod Folketinget, da hun blev generalsekretær for WWF Verdensnaturfonden i september 2008. En stilling som hun netop har fratrådt.

Otte år blev det til i WWF Verdensnaturfonden for Gitte Seeberg, der sagde farvel i slutningen af juni.

I den anledning har Altinget sat den nu tidligere generalsekretær stævne til en snak om dansk miljøpolitik og arbejdet som frontfigur i en stor, grøn NGO.

Over en cappuccino på Det Kongelige Bibliotek indleder Gitte Seeberg med at fortælle om sin sommerferie, der bragte hende og familien til Costa Ricas frodige natur og dyreliv. Her var det for hende tydeligt at se, hvor lidt Danmark kan prale af sin indsats på naturområdet.

0:000:00