Splittet Parlament varmer op til historisk landbrugsafstemning

BAGGRUND: MEP'erne skal onsdag tage endelig stilling til fremtidens landbrugsstøtte. Meget tyder på tæt løb mellem de parlamentarikere, der vil fastholde støtten, som den er, og dem, der vil have et mere markedsdrevet og grønt landbrug.
Europa-Parlamentet får for første gang i EU's historie indflydelse på fremtidens landbrugsstøtte.
Europa-Parlamentet får for første gang i EU's historie indflydelse på fremtidens landbrugsstøtte.Foto: www.FranceHouseHunt.com
Per Bang ThomsenAgnete Finnemann Scheel
Hvordan skal fremtidens landbrugsstøtte se ud? Hvor grønne skal de europæiske landmænd være i fremtiden? Og kan man forvente et endeligt farvel til EU's forskellige kvoteordninger?

De spørgsmål skal Europa-Parlamentets 754 medlemmer tage endelig stilling til, når de på onsdag skal stemme om den store reform af EU's landbrugsstøtte på plenarsamlingen i Strasbourg.

Det er første gang i Unionens 60-årige historie, at parlamentarikerne får direkte indflydelse på støttens udformning. Og selvom de har brugt det seneste halvandet år på at diskutere og justere indholdet, er der stadigvæk stor politisk uenighed om, hvordan støttekronerne fremover skal fordeles.

Både på tværs af landegrænserne, men også internt i de politiske grupper.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00