Om  
Steen Gade
Simon Kollerup
Louise Gade

Steen Gade bliver formand for nyt verdensmålsråd

Et udvalg af virksomheder og organisationer med Steen Gade som formand er blevet nedsat af regeringen til at rådgive om, hvordan erhvervslivet kan bidrage til at opfylde FN's verdensmål.

”Jeg er glad for at have fået muligheden for at give input til regeringens arbejde med virksomhedernes samfundsansvar og verdensmål," siger Steen Gade, der er formand for det nye råd for verdensmål.
”Jeg er glad for at have fået muligheden for at give input til regeringens arbejde med virksomhedernes samfundsansvar og verdensmål," siger Steen Gade, der er formand for det nye råd for verdensmål.Foto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix
Max Læbo Wulff

Onsdag lancerede regeringen Råd for Samfundsansvar og Verdensmål. Rådet består af 19 medlemmer fra virksomheder og organisationer, som skal rådgive regeringen om, hvordan erhvervslivet kan inddrages og engageres i arbejdet med verdensmålene.

Det skriver Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse.

”Jeg er derfor glad for, at regeringen i dag kan præsentere et nyt Råd for Samfundsansvar og Verdensmål, som vil være regeringens platform og sparringspartner, når det gælder virksomheders strategiske arbejde med samfundsansvar og verdensmålene,” udtaler erhvervsminister Simon Kollerup (S) i pressemeddelelsen.

Rådet skal fremme den grønne og bæredygtige erhvervsudvikling, fremgår det af pressemeddelelsen. Formanden for rådet bliver Steen Gade, der er tidligere folketingsmedlem for SF og forhenværende direktør for Miljøstyrelsen.

”Jeg er glad for at have fået muligheden for at give input til regeringens arbejde med virksomhedernes samfundsansvar og verdensmål. Jeg tror, at Rådet kan blive et rigtig vigtigt forum for samarbejde og dialog mellem erhvervsliv og myndigheder, særligt på det grønne område, og også generelt på hele bæredygtighedsområdet,” udtaler Steen Gade i pressemeddelelsen.

Blandt de andre medlemmer er Niels Fibæk-Jensen, direktør for Matter, Louise Gade, vicedirektør for Salling Group, Rasmus Skov, som er chef for bæredygtighed for Ørsted, og aktører som Concito, Den Sociale Kapitalfond, 3F, Dansk Industri og Dansk Erhverv er repræsenteret i rådet.

Den 10. juni 2021 præsenterede regeringen en handlingsplan for arbejdet med at realisere FN’s verdensmål. Her lød initiativer blandt andet, at danske forbrugeres globale klimaaftryk ved forbrug af varer i udlandet skal udregnes, og at danske virksomheder skal have viden og rådgivning om bæredygtige, globale værdikæder.

Regeringen har også tidligere annonceret, at der skal udarbejdes en plan for at implementere FN's verdensmål i alle ministeriernes lovgivning.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Steen Gade

Foredragsholder, skribent, fhv. formand, Regeringens Råd for Samfundsansvar og Verdensmål
Lærer (Herning Seminarium 1969)

Simon Kollerup

MF (S), formand, Folketingets Finansudvalg, forsvarsordfører
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2011)

Louise Gade

HR-direktør, Salling Group, næstformand, Nordea Fonden
cand.jur. (Aarhus Uni. 1998)

0:000:00