Anmeldelse af 
Steen Gade

Steen Gade: Flot billedbog med fiks og færdig køreplan for mere vild natur

ANMELDELSE: Rune Engelbreth Larsens nye naturbog har både smukke billeder og et klart budskab: En vision om vildere natur, samt en konkret plan for, hvordan det skal realiseres med 15 projekter i første omgang, skriver Steen Gade.

Vi skal sikre arealer med store græsningslandskaber og urørt skov, og skal det virkelig betyde øget biodiversitet, kræver det et større tryk af store planteædere, skriver Steen Gade.
Vi skal sikre arealer med store græsningslandskaber og urørt skov, og skal det virkelig betyde øget biodiversitet, kræver det et større tryk af store planteædere, skriver Steen Gade.Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Steen Gade

Jeg er også sikker på, at de, der måske mest køber bogen for billedsiden, vil blive indfanget af den konkrete vision, når han folder den ud.

Steen Gade

Rune Engelbreth Larsens nye bog "Danmarks genforvildede natur" glimter allerede på lang afstand af endnu et billedpragtværk om Danmarks natur – og det er den. Også.

For det er samtidig en fremragende brugsbog – ja, nærmest en køreplan – om hvordan vi hurtigt kan vende udviklingen på biodiversitetsområdet efter flere årtiers stadige forringelser. Der skal givetvis endnu mere til for at vende udviklingen, men bogens forslag er et vigtigt og aktuelt bidrag.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00