Om  
Leo Larsen

Sund & Bælt direktør og tidligere departementschef går på pension

Leo Larsen, der er administrerende direktør for det statsejede selskab Sund & Bælt Holding samt tidligere departementschef i Miljøministeriet 1999-2004, går på pension i udgangen af juni. Det skriver Ritzau i et telegram.

Julie Lundbek

Administrerende direktør for Sund & Bælt Holding siden 2004 og tidligere departementschef i Miljøministeriet, Leo Larsen, har sidste arbejdsdag 30. juni 2016, hvor han går på pension. I samme ombæring fratræder han dermed også som direktør for datterselskaberne A/S Storebælt, A/S Øresund og A/S Femern Landanlæg.

Leo Larsen gik i starten af 2015 ud og kritiserede offentligt, at H.K.H Kronprins Frederiks bil to gange passerede den ellers stormlukkede Storebæltsbro uden selskabets tilladelse. 

 

Leo Larsen var formand for Trængselskommissionen, hvor han skulle fremsætte forslag til et alternativ til betalingsringen, som daværende SSFR-regering valgte at droppe. Han har også fået opkaldt et udvalg efter sig, nemlig det såkaldte Leo Larsen-udvalg, som samme regering bad komme med anbefalinger til behovet for arbejdskraft ved offentlige infrastrukturinvesteringer.

Leo Larsen har derudover siddet i bestyrelsen for DONG, været medlem af Det Økonomiske Råd og sidder i dag i bestyrelsen for Børn, Unge og Sorg. Dertil er han formand for bestyrelsen i Hofor.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Leo Larsen

Fhv. adm. direktør, Sund & Bælt, fhv. departementschef, Miljøministeriet, i bestyrelsen for Det Nationale Sorgcenter
cand.scient. i hydrogeologi og geografi (Københavns Uni. 1973)

0:000:00