Sydsjællandsk enighed om vandplaner

KORT NYT: Seks kommuner på Sydsjælland har indgået et samarbejde om implementeringen af vandplanerne. Formålet er at løse lokale udfordringer som voldsomme regnskyl og spærringer af Susåen.
Fremover skal de sydsjællandske kommuner arbejde sammen, når det gælder indsatsen for at bevare og beskytte lokale vandløb, åer og havområder. Borgmestre og udvalgsformænd fra Ringsted, Sorø. Vordingborg, Faxe, Slagelse og Næstved har nemlig besluttet at tage et fælles ansvar på miljøområdet. Det fremgår af en pressemeddelelse, som de seks kommuner har udsendt i fællesskab.

Samarbejdet skal ses i lyset af, at mange af de lokale naturområder overskrider de enkelte kommunegrænser. Det nødvendiggør derfor en koordineret og fælles indsats, hvis vandmiljøet skal forbedres, og udfordringer forårsaget af voldsomme regnskyl og spærringer af åer skal løses.

"Indsatsen for vandmiljøet har kun ringe effekt, hvis vi ikke samarbejder," fortæller Knud Erik Hansen (S), borgmester i Faxe Kommune, i pressemeddelelsen.

Susåen nævnes af borgmestrene som et eksempel. Åen løber gennem fire ud af de seks kommuner, og hvis fiskene skal kunne vandre frit gennem åen, er det derfor nødvendigt, at der ikke er højdeforskelle i åens løb.

0:000:00