Triclosanholdige kosmetik- og hygiejneprodukter

13/10-05: Er det logisk, at der fortsat ikke skrides ind over for triclosanholdige kosmetik- og hygiejneprodukter, når der fra d. 31. oktober 2005 stilles krav til alle andre triclosanholdige produkter bl.a. om særligt advarselslogo.
Dokumentation
Spørger: Charlotte Fischer (RV)

Spørgsmål S 285: Finder ministeren, at optagelsen af triclosan på EU-listen over farlige stoffer giver regeringen anledning til at styrke eller fremskynde sin indsats for at begrænse anvendelsen af triclosan i f.eks. tandpasta og rengøringsprodukter?

Begrundelse: Det fremgik af Jyllands-Posten den 11. oktober 2005, at stoffet triclosan fra den 31. oktober 2005 optages på EU's liste over farlige stoffer. Det betyder, at produkter, der indeholder triclosan, fra dette tidspunkt skal mærkes med et orange advarselslogo og en tekst, der angiver, at stoffet er miljøskadeligt og lokalt irriterende. Beslutningen om at optage triclosan på listen over farlige stoffer omfatter blot ikke kosmetik- og hygiejneprodukter, der derfor er undtaget kravet om mærkning med bl.a. advarselslogo. Ifølge Miljøstyrelsen er det unødvendigt at tilsætte triclosan til f.eks. tandpasta. Heroverfor står, at triclosan også mistænkes for at udvikle bakterieresistens.

Spørgsmål S 287: Mener ministeren, at det er logisk, at der fortsat ikke skrides ind over for triclosanholdige kosmetik- og hygiejneprodukter, når der fra den 31. oktober 2005 stilles krav til alle andre triclosanholdige produkter bl.a. om særligt advarselslogo?

Begrundelse: Der henvises til begrundelsen fra spørgsmål nr. S 285.


Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00