Troels Lund fastholder kursen over for landbruget: ”Spørgsmålet er ikke, om der kommer en CO2-afgift. Spørgsmålet er, hvordan den bliver indrettet”

Selvom CO2-afgiften er en svær nød at knække, så kommer den, lød det fra økonomi- og forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) ved Landbrug & Fødevarers årlige delegeretmøde onsdag. Og så kan næste års forhandlinger om kvælstof blive mindst lige så svær, sagde han.

Økonomi- og forsvarsminister, Troels Lund Poulsen (V), taler til Landbrug & Fødevarers delegeretmøde 2023.
Økonomi- og forsvarsminister, Troels Lund Poulsen (V), taler til Landbrug & Fødevarers delegeretmøde 2023.Foto: Landbrug & Fødevarer
Hjalte T. H. Kragesteen

Hvis landbruget havde håbet på en markant, ny kurs fra Venstre, efter Ellemanns exit som V-formand, så ser det ikke ud til at være tilfældet.

Økonomi- og forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) – som lige nu er eneste kandidat til at blive Venstres næste formand – gjorde nemlig onsdag klart over for de danske landmænd, at han er på linje med den tidligere formand i forhold til en CO2-afgift på landbruget.

”Det er rigtigt, som Jakob Ellemann sagde sidste år. Spørgsmålet er ikke, om der kommer en CO2-afgift. Spørgsmål er, hvordan den bliver indrettet,” sagde ministeren.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024