Udramatisk finanslov i vente

NYHED: Årets finanslovsforhandlinger kommer til at stå i skyggen af reformerne af velfærdssamfundet senere på året. Alt tyder på, at Dansk Folkeparti har et solidt greb om regeringen som støtteparti til finansloven - og omvendt.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Jeg tror, Fogh er oppe mod en grundlæggende konsensustrang hos befolkningen. Her skal han passe på. Hvis befolkningen kan se, at Socialdemokraterne gerne vil lave fornuftige løsninger.

Erik Meier Carlsen
Chefredaktør, B.T.
Dansk Folkepartis konkrete krav om én milliard ekstra til førtidspensionisterne ved den kommende finanslov har ikke skabt splid mellem regeringen og støttepartiet.

"Jeg tror, at det løseligt set holder sig inden for den ramme, de hvert år har præsenteret os for", sagde statsministeren i til Venstres sommergruppemøde i Silkeborg den 5. august.

Spekulationer om, at Helle Thorning-Schmidts forhandlingsvillige linje kan bryde Dansk Folkepartis eneret på finanslovforlig med regeringen, skal man ifølge Ekstra Bladets chefredaktør glemme.

”Uden Dansk Folkeparti vil regeringen være ude i rum sø til finanslovsforhandlingerne. Så vil det være sammen med socialdemokrater, radikale og andre partier. Der vil så komme helt andre elementer ind i forhandlingerne, så som skattestop og andre væsentlige problemer, som regeringen ikke er interesserede i kommer på bordet,” siger Hans Engell til Altinget.

0:000:00