V: NOx-afgift rammer udkantsdanmark hårdt

NOX: Venstre langer hårdt ud efter regeringen for ikke at have et ordentligt svar til dem, der risikerer at miste deres job som følge af den bebudede NOx-afgift. Vi laver en kickstart, der gavner yderområderne, lyder svaret fra landdistriktsministeren.
Hjalte T. H. Kragesteen

Jeg synes, at man skal passe på med at undervurdere, hvor farlige NOx-udledningerne er for vores sundhed. Jeg tror, der er mange med astma og andre luftvejssygdomme, der har en meget stor forståelse for, at regeringen lægger stor vægt på en renere luft.

Thor Möger Pedersen
Skatteminister (SF)

Det er virksomheder, som ligger i yderområderne, der bliver ramt hårdest af regeringens NOx-afgift, og regeringen har ikke noget reelt alternativ til dem, der ender med en fyreseddel.

Sådan lyder kritikken fra Venstre oven på onsdagens samråd om regeringens varslede NOx-afgift.

"NOx-afgifterne kommer til at ramme landdistriktsområderne hårdt, og vi mangler stadig at få at vide, hvad regeringen vil tilbyde de mennesker i stedet. Det fik vi ikke svar på i dag," siger Venstres skatteordfører, Torsten Schack Pedersen, der havde kaldt skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) og landdistriktsminister Carsten Hansen (S) i samråd.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00