Vandråd er kommet godt fra start

VANDRÅD: Dialogen i vandrådene er konstruktiv og præget af gensidig forståelse, lyder det fra en række medlemmer. Flere savner dog mere tid, flere ressourcer og reel indflydelse på beslutningerne.
"Jeg vidste godt, at kampen skulle stå mellem landmændene og de grønne, men jeg er faktisk positivt overrasket. Der er ikke noget mudderkastning eller rabiate udtalelser," siger Per Michael Sonnesen, fra Danmarks Sportfiskerforbund og medlem af vandrådet ved Limfjorden.
"Jeg vidste godt, at kampen skulle stå mellem landmændene og de grønne, men jeg er faktisk positivt overrasket. Der er ikke noget mudderkastning eller rabiate udtalelser," siger Per Michael Sonnesen, fra Danmarks Sportfiskerforbund og medlem af vandrådet ved Limfjorden.Foto: colourbox
Hjalte T. H. Kragesteen

Jeg føler lidt, at vi er nogle marionetdukker, der ikke har så meget at sige. Vi kan nikke ja og nej, men kommunerne har besluttet sig på forhånd.

Niels Karstoft
Bæredygtigt Landbrug
Fakta

Vandrådenes rolle

Vandrådene blev nedst i april og skal frem mod oktober levere forslag til, hvordan man bedst tilrettelægger vandløbsindsatsen for den næste generation af vandplanerne - 2016-2021. 

Der er nedsat 23 vandråd, der kan have op til 20 medlemmer, som hovedsageligt kommer fra grønne organisationer, landmænd og kommuner.

Der er afsat 696 millioner kroner til opgaven, hvor målet er at forbedre de fysiske forhold i 1.600-2.200 km vandløb

Stemningen hos en række medlemmer af vandrådene er bestemt god.

Det viser en rundringning, som Altinget.dk har lavet blandt i alt ni medlemmer, der fordeler sig i tre forskellige vandråd ved Lillebælt, Kalundborg og Limfjorden. Da de i alt 23 vandråd blev nedsat i april, var der ellers bekymring fra både DN og landbruget om, at det kunne ende i store uenigheder (læs mere om vandrådene i faktaboks til højre). Men her efter de første godt to måneders arbejde beretter de fleste om det modsatte.

"Jeg er mere positiv, end jeg var, da jeg gik ind til det. Det er lykkedes at få en rimelig samtale om det," siger Arne Juel Jensen, der repræsenterer Økologisk Landsforening i vandrådet i Kalundborg.

0:000:00