Velfærdskamp fælles for sommergruppemøder

NYHED: Finansloven og modsvar til Velfærdskommissionens udspil er på dagsordenen, når partiernes folketingsgrupper og topfolk mødes for at diskutere den politiske linie for det nye folketingsår.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Vi skal diskutere vores udspil, som svar på de forslag regeringens velfærdskommission kommer med senere på året. Vi skal også se på de langsigtede mål med at forbedre beskæftigelsen og forøge arbejdsstyrken

Jan Petersen
Gruppeformand (S)
En ny politisk sæson sparkes langsomt i gang med august måneds sommergruppemøder. Ud over at lægge strategi for finanslovsforhandlingerne, viser Altingets rundspørge til partierne, at diskussionen om fremtidens velfærdssamfund er emnet på gruppemøderne, der geografisk spreder sig fra De Konservatives i Nordsjælland til Det Radikale Venstres i det nordjyske.

Med et nyt folketingsår i udsigt efter februarvalget har partierne en chance for at begynde på en frisk. Det kan måske især SF glæde sig over, der ved valget i februar tabte et mandat. Partiet har tabt de seneste valg.

Sommergruppemøderne: En kærkommen mulighed for partierne til at få mediernes opmærksomhed. (De konservatives sommergruppemøde 2004)

SF vil være mere tydelig
"Vi skal stå skarpere i medierne, og på gruppemødet vil vi tale om, hvordan vi får SFs politik bedre kommunikeret ud", siger gruppeformand, Ole Sohn (SF) til Altinget.

Dokumentation
Tid og sted for de resterende sommergruppemøder (DF og V har afholdt deres)

De Konservative
15. august (Christiansborg lukket møde) og 19. August Kursusejendommen Rolighed i Skødstrup, Nordsjælland.

Det Radikale Venstre
16- 18 august Gammel Vraa Slot Tylstrup, Nordjylland.

Socialdemokraterne
17.-18. august LO-Skolen i Helsingør

Enhedslisten
22. august - Stedet endnu ikke fastlagt.

SF
16.-17. august - Arkitektskolen i København


Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00