Ventetider i husdyrsager mørklægges

HUSDYR: Husdyraftalen er udløbet, og derfor offentliggøres kommunernes sagsbehandlingstider ikke længere. Bekymrende, mener Landbrug & Fødevarer og Konservative. KL tvivler på, at statistikken hjælper.
Foto: Colourbox
Anders Jerking

Det er ærgerligt, fordi opgørelserne er med til at fastholde fokus på området og signalere, at det vigtigt med en hurtig sagsbehandling.

Benedikte Kiær (K)
Miljøordfører
Det er blevet sværere at følge med i ventetiderne på husdyrområdet. Miljøstyrelsen laver nemlig ikke længere kvartalsopgørelser over de enkelte kommuners sagsbehandlingstider, og det vækker ærgrelse og bekymring hos både Konservative og Landbrug & Fødevarer.

"Det er ærgerligt, fordi opgørelserne er med til at fastholde fokus på området og signalere, at det er vigtigt med en hurtig sagsbehandling," siger Konservatives miljøordfører, Benedikte Kiær, der understreger, at problemerne med husdyrgodkendelser langt fra er løst.

I Landbrug & Fødevarer er der også ærgrelse.

"Det er vigtigt at følge op på sagsbehandlingstiderne, for det er helt centralt, for at virksomhederne kan komme i gang med nye initiativer," siger organisationens miljøchef Anette Christiansen.

Hun er ikke i tvivl om, at offentlige lister har effekt på sagsbehandlingstiden.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00