Vismænd vil have mere fokus på skov

BIODIVERSITET: Hvis Danmark skal nå målet om at stoppe tilbagegangen i biodiversitet, så er der behov for en større indsats i skovene, mener Det Miljøøkonomiske Råd.
Anders Jerking

Der skal mere fokus på biodiversiteten i skovene, hvis Danmark skal nå målet om at standse tilbagegangen i biodiversitet. Det er meldingen fra Det Miljøøkonomiske Råd, der tirsdag udgav dets årlige rapport.

Rådet har i samarbejde med biologer fra Københavns Universitet set på, hvad der skal til, for at Danmark kan nå FN-målet om at standse tilbagegangen i den biologiske mangfoldighed. Rådet peger på, at der allerede er planlagt en indsats i især Natura 2000-områderne, men at der er behov for at opruste indsatsen i skovene, hvis målet skal nås.

"Der bør ændres fokus i den danske naturpolitik. I dag er indsatsen i høj grad koncentreret om Natura 2000-områderne, som overvejende er åbne naturområder. Det er uheldigt, fordi vores analyser peger på, at netop tiltag i skov er fundamentale i den samlede indsats for at sikre biodiversiteten. Lang flere skovarealer bør udlægges til urørt skov, hvor man ophører med skovdrift og med at dræne," siger overvismand Hans Jørgen Whitta-Jacobsen.

0:000:00