Intensiv jagt og vildsvinehegn: Lav risiko for afrikansk svinepest i Danmark

TRUSSEL: Vildsvinehegnet og en intensiv jagt på vildsvin er blandt årsagerne til, at Fødevarestyrelsen, trods fund i Tyskland, ikke er bekymret for, at afrikansk svinepest vil brede sig til Danmark.

I Tyskland er der blevet bekræftet et enkelt tilfælde af afrikansk svinepest hos et vildsvin.
I Tyskland er der blevet bekræftet et enkelt tilfælde af afrikansk svinepest hos et vildsvin.Foto: Morten Juhl/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Vi tog kontakt til politiet og bad dem om at holde et ekstra vågent øje med, om der kom svinetransporter tilbage fra Tyskland med dyr på, og det har vi fået at vide af politiet, at det har de ikke set endnu. Derfor er vi meget trygge ved, at det ikke sker.

Tim Petersen
Souschef i dyresundhed hos Fødevarestyrelsen

Det vil få fatale konsekvenser for danske grise, dansk eksport og danske arbejdspladser inden for landbruget, hvis afrikansk svinepest kommer til Danmark.

“Desværre er afrikansk svinepest en reel trussel mod hele den danske produktion af grise,” skriver Landbrug & Fødevarer på sin hjemmeside.

Derfor har det vakt opsigt, at Tyskland for en uge siden kunne berette om sit første tilfælde af afrikansk svinepest i et vildsvin.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024