Mikkel Dencker
 svarer 
Lars Christian Lilleholt

Mikkel Dencker (DF) spørger energi-, forsynings- og klimaministeren, Lars Christian Lilleholt, om der efter udløbet af lovforslagets nuværende overgangsordning fortsat udestår afskrivninger på et antal kraftvarmeanlæg, der er etableret før 2009

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 78, Spørgsmål 3
Er ministeren enig i, at der efter udløbet af lovforslagets nuværende overgangsordning fortsat udestår afskrivninger på et antal kraftvarmeanlæg, der er etableret før 2009?

Svar fra mandag den 19. november 2018
En støtteperiode på 15 år for ombyggede værker og 20 år for værker bygget til biomasseanvendelse sikrer, at alle anlæg har haft mulighed for at afskrive hele eller den væsentligste del af den oprindelige investering i biomasseanlægget.

På baggrund af de modtagne høringssvar, hvor flere kraftværker har gjort opmærksom på, at der de senere år er foretaget investeringer, som ikke kan afskrives inden for de generelle afskrivningsperioder på 15/20 år, er der yderligere givet mulighed for ved dispensation at forlænge støtteperioden for de anlæg, som de senere år har reinvesteret. Det er et krav, at reinvesteringen er af relevans for bioenergianvendelsen, og at den har levetidsforlænget anlægget, øget anlæggets kapacitet eller brændselsmuligheder. Afskrivningsperioden forlænges alt efter størrelsen på investeringen og kan forlænges frem til 1. april 2023.

Samlet set giver lovforslaget således gode rammer for afskrivning af anlæg. Der kan være anlæg, som har valgt at afskrive deres investering over en længere årrække, så støtten i højere grad er gået til at holde varmepriserne nede og i mindre grad til afskrivning på anlægget. For disse anlæg kan der fortsat være en mindre del af afskrivningen på anlægget, som udestår.
0:000:00