Aaja Chemnitz Driefer
 svarer 
Søren Pape Poulsen

IA: Hvad koster det at beholde grønlandsk bistandsværgeordning for indsatte?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 19, Spørgsmål 5

Når den nye anstalt i Nuuk åbner, så frafalder muligheden for grønlandsk bistandsværge for de grønlandske indsatte, som fortsat vælger at blive i Herstedvester Fængsel. Såfremt Naalakkersuisut er villige til fortsat at betale for koordinationen, hvad vil det i så fald koste Justitsministeriet at fastholde den grønlandske bistandsværgeordning med de kendte oplysninger, der er pt.?

Svar fra tirsdag den 18. december 2018
Pape: Bistandsværgeordning kostede sidste år en million kroner

Efter kriminallovens § 163, stk. 2, skal der for personer, der er idømt en foranstaltning efter § 156 eller forvaring efter § 161, beskikkes en bistandsværge. De nærmere regler om antagelse og beskikkelse af bistandsværger er fastsat i bekendtgørelse nr. 366 af 19. juni 2016 om bistandsværger beskikket i medfør af kriminallov for Grønland.

Det følger af bekendtgørelsen, at Direktoratet for Kriminalforsorgen, efter indstilling fra Det Grønlandske Hus i København (Kalaallit Illuutaat), antager et antal bistandsværger med bopæl i Danmark til de personer, der efter kriminalloven er anbragt i Danmark.

Jeg kan oplyse, at der ikke er planer om at ændre bistandsværgeordningen for de personer, der efter kriminalloven er anbragt i Danmark.

Justitsministeriets samlede udgifter til Det Grønlandske Hus i København i forbindelse med bistandsværgeordningen i 2017 udgjorde knap 1,1 mio. kr.

0:000:00